Ste zvedaví ako vznikla káva Carraro a odkiaľ pochádza?

Káva Carraro pochádza z Talianska. Prvá pražiareň kávy Carraro vznikla v roku 1927 v mestečku Schio.  Čo hovoria o káve Carraro samotní zakladatelia Caffee Carraro?

„Carrao je dávna zem, história, výber plantáží, pomalé praženie a 90 rokov skúseností prichádza ruka v ruke s výnimočnou chuťou kávy Carraro. Káva pre nás znamená tradíciu ale hlavne inováciu. Kvalitu hľadáme už od roku 1927. Kombinujeme kultúru a chuť majstrov pražiarov s modernými technológiami. Výsledkom je káva s príjemnou chuťovou črtou, s arómou, ktorá je zušlachťovaná každou jednou žatvou na plantáži, rok čo rok. Na týchto princípoch je Caffe Carraro postavené.

Čo sa týka chuti, je toho skutočne viac ako len planý reklamný slogan. Kvalita pre nás značí každodennú tvrdú prácu a výber…Výber najlepších druhov kávových zŕn, chuťové zdokonaľovanie kávových zmesí, výber metód spracovania kávy no v neposlednom rade i výber našich partnerov. Entuziazmus v našej práci je mílnikom, ktorý sa neustále snažíme posilňovať. Toto sú hodnoty, ktoré urobili z Caffe Carraro to, čím je dnes.

Staré fotky našich archívov majú špecifickú chuť a vôňu.

Zobrazujú ľudí, prácu a ich vášeň. Naša spoločnosť ma bohatú zbierku historických fotografií a vždy ked narazíme na niektorú z nich z daného obdobia, snažíme sa prostredníctvom nej priblížiť ľuďom jej príbeh. Aj vďaka tomu sa cítime ešte viac súčasťou histórie spoločnosti Caffe Carraro. Aj napriek faktu, že tieto fotografie sú staršie, stihli nasiaknuť chuťou a arómou výbornej kávy. Prinášajú nás späť do histórie baristických anekdót, príbehov majiteľov kaviarní a lahôdok, pergamenových obálok a zástupcov našej spoločnosti jazdiacich v historických dodávkach, ktorí hrdo reprezentovali čerstvo namaľovane logá Carraro. Boli to časy so špecifickou príchuťou, no odvtedy už pretieklo veľa vody. Väčšina z nás ešte ani nebola na svete a káva bola v tých časoch niečo ako obrázok na známkach zo vzdialených plantáží, avšak kultúra poctivého espressa sa v tom čase v Taliansku plnohodnotne formovala a spoločnosť Caffe Carraro bola jedna z hlavných hráčov v tomto procese….a je tomu tak i dnes na poli kávy nie len v Taliansku ale i vo svete…

Až 70 % svetovej produkcie kávy pochádza z kríkov Coffea Arabica, teda z Arabiky.

No len 20 % vypestovanej Arabiky má skutočne veľmi dobrú kvalitu. Arabika je drahšia a náročnejšia na podmienky než Robusta. Aj vďaka tomu panuje presvedčenie, že len 100 % Arabika je skutočne kvalitná káva a Robusta nápoj znehodnocuje. Pravda je však niekde inde. Robusta aj Arabika sú dva druhy kávovníka so svojimi špecifickými vlastnosťami, vďaka ktorým sa ideálne dopĺňajú. Ak sú namiešané odborne, môžu vzniknúť skutočne výnimočné zmesi.

Keď sa tradície spoja s najmodernejšími tachnológiami, vznikne tá najchutnejšia káva. Kávu pražíme s láskou od roku 1927. Stále to robíme precízne a s láskou v top kvalite pre vás.