Tajomstvo prípravy dobrého espressa.

V novembri vyšla najúspešnejšia publikácia o Gastronómií za posledné roky od Simona Budinská a jej tímu. 1 kniha, 7 kapitol a cenné praktické rady = (ne) učebnica GASTROlove. Naša maličkosť a naše myšlienky o kávovom businesse nechýbali pri jej zrode, čo si nesmierne vážime! Kniha GASTROlove je inšpiratívna pre každého človek z brandže. Príjemné čítanie.

Vraví sa, že dobrá rada nad zlato. Pre majiteľov kaviarní máme tiež niečo cenné. Gentleman od kávy Rami Kotroch odporúča: „Ak chcete pripraviť v kaviarni svojim zákazníkom naozaj chutné talianske espresso, skúste dodržať týchto 5 krokov“:

  1. Nešetrite na kvalite kávy – kvalitné kávové zrno upražené na úroveň talianskeho espressa je základ. Preferoval by som tradičné talianske pražiarne ak ide o skutočne tradičnú chuť.
  2. Komfort doplnkov pre baristu – technológia prípravy, pracovné pomôcky baristu utláčač, vyklepávač a tamper umožní kvalitne odviesť svoju prácu.
  3. Skúsenosti baristu – ovládať správny postup prípravy a aj ho dodržiavať, baristický kurz s licenciou ako must, kávovy kulturista.
  4. Súhra faktorov- Dokonalý a dobre nastavený mlynček, upravená voda na espresso, kávovar a ľudský faktor.
  5. Pripravujte espresso s láskou – kávový kulturista dodá vždy ten záverečný správny šmrnc tomu ako káva chutí a vyzerá :-) . Servírujte kávu s úsmevov a kultúrne!

Ak vás naše rady zaujali a chcete naučiť aj vašich baristov ako pripraviť pravú taliansku kávu na vašom kávovare na prevádzke, ozvite sa nám. Radi vás navštívime a ukážeme v čom tkvie čaro chutne pripravenej kávy aj osobne :-)! 

Foto: Simona Budinská, Rami Kotroch, distribútor kávy Carraro pre Slovensko